«Τα μυστικά του Ωκεανού» – Εργαστήρι με πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια

«Τα μυστικά του Ωκεανού» – Εργαστήρι με πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Τα μυστικά του Ωκεανού» – Εργαστήρι με πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια

30 Ιουλίου @ 6:30 μμ - 9:00 μμ

Η Κωνσταντίνα Ριζοπούλου και η ομάδα της σχεδιάζει προγράμματα Εκπαίδευσης Ωκεανού για παιδιά 4-12 χρονών, με θέμα τους ωκεανούς, φυσικά! Πρόκειται για διαδραστικά εργαστήρια με
εικόνες, πειράματα και χειροτεχνίες!
«Οι καρχαρίες στα… σαγόνια του ανθρώπου» είναι η θεματική αυτού του εργαστηρίου εκπαίδευσης για τον Ωκεανό, στο οποίο θα μιλήσουμε για ένα πλάσμα αρκετά παρεξηγημένο… τον καρχαρία. Τι είναι οι Καρχαρίες; Γιατί είναι σημαντικοί; Πόσα είδη υπάρχουν; Υπάρχουν καρχαρίες στην Ελλάδα; Πόσο κινδυνεύουμε οι άνθρωποι από τους Καρχαρίες και πόσο κινδυνεύουν οι Καρχαρίες από εμάς; Μέσα από μια διαδραστική περιήγηση θα γνωρίσουμε αυτά τα εκπληκτικά και πολύ σημαντικά πλάσματα του Ωκεανού.

Στόχοι
Κάθε κύκλος εργαστηρίων πραγματεύεται δύο πολύ σημαντικά και επίκαιρα θέματα του Πλανήτη: τη Θαλάσσια Ρύπανση και την Κλιματική Αλλαγή. Για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτά τα δύο θέματα αλλά με ευχάριστο τρόπο. Τι ξέρουμε για το θαλασσινό νερό; Πώς σχηματίζεται η άμμος; Ποιες είναι οι ζώνες του βυθού; Πώς καμουφλάρονται οι πιγκουίνοι; Πώς διατηρούνται ζεστές οι φάλαινες; Οι καρχαρίες είναι όντως επικίνδυνοι; Όλοι μας ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή και οι περισσότεροι βλέπουμε ήδη τις συνέπειες. Σκοπός όμως είνα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και για να γίνει αυτό χρειάζεται να γνωρίσουμε βιωματικά τι συμβαίνει. Οι διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούν! Μάλιστα, η Θαλάσσια Ρύπανση και η κλιματική αλλαγή είναι 2 από τους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης όπως έχουν διατυπωθεί από τον ΟΗΕ και την ΕΕ.

Η δράση αυτή είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ μιας και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, βρισκόμαστε στις αρχές της Διεθνούς Δεκαετίας για την Επιστήμη των Ωκεανών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (2021-2030). Με το εργαστήριο, συμβάλλουμε στην προώθηση του γραμματισμού σχετικά με τον Ωκεανό (ocean literacy) με κύριο στόχο να καταλάβουμε όλοι πώς και πόσο πολύ επηρεάζουν οι ωκεανοί τη ζωή του ανθρώπου και αντιστρόφως.

Event Details

Date: 30 Ιούλ
Time: 6:30 μμ - 9:00 μμ
Venue: Παραλία Βάρης
Organizer Name: Κωνσταντίνα Ριζοπούλου
Organizer Name: SyrosKidz
Back To Top
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

έλα στην παρέα μας!

Αν θέλετε να πάρετε μέρος το SYROSKIDZ Festival ως συνεργάτης, εθελοντής ή να προσφέρετε χορηγία, επικοινωνήστε μαζί μ