8η Υπαίθρια έκθεση παιδικής ζωγραφικής
8η Υπαίθρια έκθεση παιδικής ζωγραφικής
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

8η Υπαίθρια έκθεση παιδικής ζωγραφικής

28 Ιουλίου, 2022 - 28 Αυγούστου, 2022

Η ζωγραφική έκθεση-θεσμός για το ¡syroskidz!5 γίνεται φέτος για 8η χρονιά, με συλλογικά έργα παιδιών που εκτίθενται στην παραλία της Βάρης. Για δεύτερη φορά, συνεργαζόμαστε με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας που διοργανώνει την Aegean Kids Biennale, θεσμό ύψιστης πολιτισμικής διάστασης και διεθνούς εμβέλειας, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Το θέμα είναι «Σαν Αλκυόνη στα Χρώματα του Αιγαίου» και στόχος είναι η ανάδειξη του Αιγαίου ως πηγή έμπνευσης. Άλλωστε, οι αλκυονίδες μέρες συμβολίζουν τη θετική σκέψη ότι μετά το σκοτάδι μπορεί να έρθει ένα ζωογόνο φως.

Συμμετέχουν:

Εν χορδαίς και Οργάνοις, Αερόστατο, Κιμωλία, Camp Δελασάλ, Πολυχώρος Πολιτισμού, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Σύρου, Νηπιαγωγείο Μάννα, 3ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας, Νηπιαγωγείο Φοίνικα

Το θέμα:

Σε αυτό το πλαίσιο, το ¡syroskidz! προσκαλεί σχολεία, θερινά camps και εικαστικά εργαστήρια να δημιουργήσουν ελεύθερα το ζωγραφικό συλλογικό τους έργο με βάση το εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το θέμα με το οποίο συμμετέχει το ¡syroskidz! είναι «Ας ανέβουμε ξανά στο κύμα της ελπίδας» και εστιάζει στην αρχή του προγράμματος που αναφέρεται στην ομόνοια και την ελπίδα (ειδικά εν όψει των πρόσφατων πολεμικών εξελίξεων και την τρέχουσα πανδημία) και στον σύνθετο διαπολιτισμικό διάλογο στον οποίον πάντα καταλυτικό ρόλο έπαιζε το Αιγαίο πέλαγος. Εκτός από τους καμβάδες, που είναι δώρο από το ¡syroskidz!, όλα τα παιδιά λαμβάνουν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής ή διάκρισης, ενώ τα έργα τους φωτογραφίζονται και αναρτώνται στην ψηφιακή σελίδα της Πινακοθήκης. Οι συμμετέχοντες φορείς παραλαμβάνουν εκπαιδευτικό εγχειρίδιο σχετικά με το θέμα της Aegean Kids Biennale 2022.

Στόχοι:
Η ζωγραφική γίνεται ένα μέσον εξωστρέφειας των σχολείων κι ένας ακόμα δρόμος να τονώσουμε τη δύναμη και την ικανοποίηση των παιδιών για τα πολύτιμα μηνύματα που μπορεί να μας θυμίσει το παιδικό μυαλό. Με έμπνευση το Αιγαίο πέλαγος και ό,τι αυτό φέρει ως πολιτισμική ταυτότητα, η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής του ¡syroskidz!, σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας επιχειρεί μια εικαστική αφήγηση του κόσμου μας μέσα από τα μάτια των παιδιών μας.

Event Details

Date: 28 Ιούλ - 28 Αυγ
Time:
Venue: Παραλία Βάρης
Organizer Name: SyrosKidz

έλα στην παρέα μας!

Αν θέλετε να πάρετε μέρος το SYROSKIDZ Festival ως συνεργάτης, εθελοντής ή να προσφέρετε χορηγία, επικοινωνήστε μαζί μας