¡SYROSKIDZ! 6
¡SYROSKIDZ! 6

¡syroskidz! - Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων

13 - 15 Ιουλίου 2023, Σύρος

Το ¡syroskidz!, ένα φεστιβάλ ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά όλων των ηλικιών, πραγματοποιείται για 6η χρονιά, στη Βάρη της Σύρου, με δράσεις που αφορούν στη θάλασσα και τα νησιά, από τις 13 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2023.

  • Τα έργα της 9ηςΥπαίθριας Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής θα βρίσκονται στους τοίχους της παραλίας της Βάρης για το διάστημα 13-31 Ιουλίου 2023.
  • Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην άκρη της παραλίας της Βάρης, κοντά στο δημοτικό πάρκινγκ.
  • Ειδικά η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του υπό κατασκευή νέου ξενοδοχείου VariBeach, που ευγενικά μας παραχωρεί ο κ.Παγίδας, με την ευγενική μεσολάβηση του κ.Φίλιου.
  • Στο¡syroskidz!, οι δράσεις είναι δωρεάν. Επίσης, τα παιδιά προσέρχονται στις δράσεις με την ευθύνη των γονιών που τα συνοδεύουν.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνδιοργανωτές ΟΤΑ, τους πολύτιμους χορηγούς, τις τοπικές επιχειρήσεις της κοινότητας Βάρης, τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, τους καλλιτέχνες και τους παιδαγωγούς για την εξαιρετική συνεργασία.

Αρχική έμπνευση, πνευματικά δικαιώματα: ΧρηστιάνναΠάπιτση, Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακής Ενότητας Σύρου, π. Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων, Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτιστικής Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγήτρια Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα του φετινού ¡syroskidz!:

🐙 Σας προσκαλούμε όχι μόνο να περάσουμε όμορφα αλλά και να αποκτήσουμε νέες καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές εμπειρίες!

🐙 Στην παρουσίαση που επισυνάπτουμε θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, μέρες, ώρες, ηλικιακό εύρος, το οποίο υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

🐙 Εμείς σας προτείνουμε να αφιερώσετε ολόκληρα τα απογεύματά σας, την Παρασκευή 14/7 και το Σάββατο 15/7 στην παραλία της Βάρης. Αναζητήστε τα κιόσκια και τη σημαία του ¡syroskidz! στην άκρη της παραλίας, κοντά στο δημοτικό πάρκινγκ.

🐙 Την Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής μπορείτε να απολαύσετε από τις 13 μέχρι τις 31 Ιουλίου.

 

Λίγες οδηγίες που γνωρίζουν ήδη οι σταθεροί οπαδοί του ¡syroskidz!:

🐬Στις δράσεις αναγράφεται η ώρα εκκίνησης. Η διάρκειά τους ποικίλει.

🐬 Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.

🐬 Για τη συμμετοχή στις δράσεις δεν γίνεται κράτηση θέσης. Λόγω του ιδιαίτερου χώρου του Φεστιβάλ, αυτό θα ήταν άδικο για τα παιδιά που βρίσκονται ήδη στην παραλία. 

🐬 Κάποιες δράσεις έχουν περιορισμένη δυνατότητα αριθμού συμμετοχών λόγω της φύσης τους. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

🐬Τα παιδιά συμμετέχουν στις δράσεις με την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

🐬Παρακολουθείτε τη σελίδα του ¡syroskidz! στο facebook για πληροφορίες και τυχόν αλλαγές του προγράμματος.

 

Επίσης:

🐠Η θεατρική παράσταση “Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο” φιλοξενείται στην αυλή του ξενοδοχείου Vari Beach, που είναι υπό κατασκευή και ευγενικά μας προσφέρθηκε. Ως εναλλακτικός χώρος, έχει αυτοσχέδια στοιχεία. Ώρα προσέλευσης: 8.15, ώρα έναρξης: 8.30.

🐠Η παράσταση θεάτρου σκιών “Οι καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη” θα φιλοξενηθεί και φέτος στο café kiboo. Ώρα προσέλευσης: 8.15, ώρα έναρξης: 8.30.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους χορηγούς, τους συνδιοργανωτές, τους συνεργάτες, τους καλλιτέχνες και τους παιδαγωγούς, αλλά και τους φίλους του ¡syroskidz! γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με μήνυμα στη σελίδα του facebook, με email στο syroskidz@gmail.com και στο 6944152080 (6-8μμ).

Δράσεις

Το ¡syroskidz! συνοδεύει με την παρουσία του το Όραμα Ελπίδας, με ενημερωτικό κιόσκι. Η εθελοντική δράση “Η Σύρος Αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας” ξανά στο syroskidz για να μας ενημερώσουν και να μας εγγράψουν ως δότες μυελού των οστών, γιατί είναι απλό να σώσεις μία ζωή με λίγο σίελο και αν είσαι συμβατός με λίγο αίμα.

Παραγωγή: Εν.Το.Πο.Συρο

Logo entopo

Συνδιοργανωτές

Υπό την αιγίδα

Επιμέλεια

Χρηστιάννα Πάπιτση

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου ΠΕ Σύρου
Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτιστικής Επικοινωνίας ΠΑΔΑ
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Α’ Πειραιά

Γεωργία Ματσούκα

MSc Cultural Management
Εν.Το.Πο.Συρο
κιν.: 6944152080

έλα στην παρέα μας!

Αν θέλετε να πάρετε μέρος το SYROSKIDZ Festival ως συνεργάτης, εθελοντής ή να προσφέρετε χορηγία, επικοινωνήστε μαζί μας